5 Ocak 2012

NEREYE GİDERSEN GİT, FARKETMEZ...

Nereye kaçarsan kaç, içinde öfke varsa seninle... İçinde huzursuzluk varsa seninle...İçinde kendinden kaçmak varsa, maalesef yine seninle...Çünkü sen seninlesin. Ancak öldüğünde kurtulabilirsin, öfkelerinden, hırslarından, kaçmak, uzaklaşmak istediğin birçok şeyden. Dünyanın öbür ucuna git istersen, insanların en huzur bulduğumuz yer dedikleri yerlere git...Denizlerde yaşa...Dağlara çık...Hiçbirşeyden kaçamıyorsun... İçinde çözmelisin, yine içinde ürettiğin öfkeni de, kızgınlığını da, pişmanlıklarını da...Uzaklara gitmeye gerek yok. Herşey burada, sende...Çözüm de sensin, üreten de sorunları...Kendinle hesaplaş. Denizler, dağlar, uzaklıklar, yalnızlıklar, hiç farketmez...Kimseleri de suçlama.
İnsanlardan şikayet ediyorsan, sen seçtin onları...Sen izin verdin seni üzmelerine...Seçimlerimiz, hayatlarımız aslında...Seçtiğimiz insanlar, bizim yansımalarımız...Niye seviyoruz? Kendimizden birşeyler buluyor, ortak noktalar keşfediyoruz ve yabancı bulmadığımız için, yakınlaşıyoruz. İzin veriyoruz yakınlaşmalarına...Sonra da canımız yanıyorsa, kaçmaya, uzaklaşmaya çabalıyoruz. Kaçabiliriz tabii...Nereye kadar??? Hiçbir yere kaçamayız...Herşey olduğu gibi, somut, net, karşımızda...Hadi çöz...
Yok yok...Önce kendini çöz...Kendini keşfet...Nefes al ki, nefes de aldır...Güzellikleri keşfet ki, hakedenlerle paylaş...Keyfini çıkar hayatın...Herşey sende, ama hiçbirşeysin de aslında...Minicik bir zerre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder